Wednesday 19 September 2012

Φεστιβάλ Κάμπου Τσακίστρας


Φεστιβάλ Κάμπου Τσακίστρας

 

 

Με  μεγάλη επιτυχία συμπληρώθηκαν  οι εκδηλώσεις του παραδοσιακού φεστιβάλ στο Κάμπο της Τσακίστρας που άρχισε στις 11 μέχρι  15 Αυγούστου 2012 . Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο διακρίνεται η ομάδα διαγωνιζομένων  και κριτών του διαγωνισμού «φροντίδα και χρήσης  της δενδροκοπτικής μηχανής » Επιπρόσθετα στα πλαίσια του προγράμματος του φεστιβάλ  έγινε αναπαράσταση Κυπριακού Γάμου,  τελετή προετοιμασία του ρεσιού  ειδικού εδέσματος σε Κυπριακό γάμο , έγιναν διαγωνισμοί Ταβλιού, Πιρίμπας,  σκοπευτικοί αγώνες , παιδικά παιχνίδια , ταινίες Ελληνικού κινηματογράφου, επίσκεψη στους δασώδεις δρόμους με ειδικές  τετράτροχες μοτορες  και το Φεστιβάλ έληξε με την μεγάλη χοροεσπερίδα στις 15 Αυγούστου .   Στο χωριό έχουν καταφθάσει   πάρα πολλοί απόδημοι,  φίλοι τους και  τουρίστες  για να περάσουν τις διακοπές τους και να διασκεδάσουν μαζί το πολύ πλούσιο σε πρόγραμμα  φεστιβάλ που διεξάγεται για 28ην Χρονιά .

 

 

Η Ευρωπαϊκή Προεδρία και οι τροχονόμοι Στροβόλου


Η Ευρωπαϊκή Προεδρία και οι τροχονόμοι Στροβόλου

Οι τροχονόμοι Στροβόλου παρακολούθησαν το ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών προς τους χιλιάδες δημότες και επισκέπτες  Στροβόλου. Το ειδικό σεμινάριο περιστράφηκε γύρω από τους επαγγελματικούς τρόπους συμπεριφοράς και διεκπεραίωσης των καθηκόντων του τροχονόμου.

Επιπρόσθετα, τονίσθηκαν οι επιπρόσθετες γνώσεις που πρέπει να κατέχουν ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους επισκέπτες κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της Κύπρου τον Ιούλιο του 2012 σε θέματα παροχής ολοκληρωμένων πληροφοριών για τους κανονισμούς της τροχαίας σε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε τροχαίες παραβάσεις καθώς επίσης και η συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων που τυχόν συναντούν με ευγένεια και επαγγελματικότητα  στην εφαρμογή των κανονισμών.

Ο εκπαιδευτής στο ειδικό σεμινάριο ήταν ο Μιχάλης Δημοσθένους από το Οργανισμό «ΕΛΠΙΣ Τουρισμού και Φιλοξενίας Σεμινάρια». Το σεμινάριο επιδοτήθηκε από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Μαγειρική στις Τηλεοράσεις μας.


         Μαγειρική στις Τηλεοράσεις μας.

 

 

Παρακολουθώ συχνά από τους διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, της χώρας μας, παρουσιάσεις μαγειρικών συνταγών.

Είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα τώρα τελευταία και πολλοί  το παρακολουθούν για την γνώση, των όσων παρουσιάζουν.

Το τι όμως ενοχλεί είναι η μη τήρηση από ορισμένα προγράμματα των στοιχειωδών υγειονομικών  κανονισμών προετοιμασίας των συνταγών που κατασκευάζουν οι παρουσιαστές.

Είναι απαραίτητο αυτοί που προετοιμάζουν  οποιονδήποτε φαγητό   να φέρουν μια ρόπα με μακρύ μανίκι, η την μαγειρική στολή,  να καλύπτουν τα μαλλιά με  καπέλο να μην φέρουν ρολόγια, βραχιόλια ή δακτυλίδια στα χέρια και τα νύχια των χεριών να μην είναι βαμμένα. 

Σε όλες τις ξενοδοχειακές σχολές  που διδάσκεται η μαγειρική  τέχνη τονίζεται η υγειονομική προετοιμασία του φαγητού ως βασικό μέρος του μαθήματος. 

Εισηγούμαι όπως οι παραγωγοί αυτών των τηλεοπτικών προγραμμάτων να καθοδηγούν  τους παρουσιαστές μαγειρικής να τηρούν τους κανονισμούς ώστε να  μην  εκπέμπονται λανθασμένα μηνύματα.

 

Μιχάλης Δημοσθένους

Ειδικός σε θέματα τουρισμού και επιμόρφωσης (99657037)


 

ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΜΙΡΑΜΑΡΕ Ξενοδοχείο Βραβεύετε


ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΜΙΡΑΜΑΡΕ Ξενοδοχείο Βραβεύετε

Ακόμα ένα ξενοδοχείο βραβεύτηκε από το οργανισμό ΕΛΠΙΣ Τουρισμού και Φιλοξενίας Σεμινάρια. Το ξενοδοχείο ΜΙΡΑΜΑΡΕ στην Λεμεσό πιστεύει στην εκπαίδευση για ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών τους,  έτσι  προσκάλεσε το ξεχωριστό στο είδος σεμινάριο  <<Γνωρίστε την Υποδομή της Πολιτιστικής και Ιστορικής  Κύπρου>>.

Το προσωπικό επιμορφώνεται  για  την σωστή τουριστική πληροφόρηση, την Ιστορία και το πολιτισμό  της χώρας μας, τα ήθη και έθιμα, τις παραδώσεις, την παραδοσιακή  κυπριακή κουζίνα. Οι συμμετέχοντες αποκτούν  τουριστική συνείδηση  και καταρτίζονται  στη Κυπριακή  παραδοσιακή Κυπριακή φιλοξενία. Στο ξενοδοχείο προσφέρθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης από τον Κον Δημοσθένους και το παρέλαβε ο Κος Ανδρέας Θεοδοσίου, Γενικός Διευθυντής  του ξενοδοχείο ΜΙΡΑΜΑΡΕ ως ένδειξης ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι καταρτισμένο για την Τουριστική πληροφόρηση των πελατών του.

Ποιοτικά Ξενοδοχεία επιμορφώνουν το προσωπικό τους

Ποιοτικά Ξενοδοχεία επιμορφώνουν το προσωπικό τους Πρόσφατα στο ξενοδοχείο MEDITERRANEAN στην Λεμεσό προσκάλεσε το ξεχωριστό στο είδος σεμινάριο <<Γνωρίστε την Υποδομή της Πολιτιστικής και Ιστορικής Κύπρου>>. Το προσωπικό επιμορφώνεται για την σωστή τουριστική πληροφόρηση, την Ιστορία και το πολιτισμό της χώρας μας, τα ήθη και έθιμα, τις παραδώσεις, την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Οι συμμετέχοντες αποκτούν τουριστική συνείδηση και καταρτίζονται στη Κυπριακή παραδοσιακή Κυπριακή φιλοξενία. Στο ξενοδοχείο προσφέρθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης ως ένδειξης ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι καταρτισμένο για την Τουριστική πληροφόρηση των πελατών του. Το σχετικό αγαλματίδιο θα ευρίσκεται στο γραφείο υποδοχής του ξενοδοχείου, για την ευρύτερη ενημέρωση των πελατών τους, για τους σκοπούς και στόχους του σεμιναρίου. Το σεμινάριο παρουσιάστηκε από το Οργανισμό ΕΛΠΙΣ τουρισμού και φιλοξενίας Σεμινάρια και επιδοτήθηκε μέρος του από την ΑνΑΔ.>