Monday 11 July 2011

Ποιοτικά Ξενοδοχεία επιμορφώνουν το προσωπικό τους

Πρόσφατα στο COLOUMBIA RESORT ξενοδοχείο προσκάλεσε το ξεχωριστό στο είδος σεμινάριο <<Γνωρίστε την Υποδομή της Πολιτιστικής και Ιστορικής Κύπρου>>.
Το προσωπικό επιμορφώνεται για την σωστή τουριστική πληροφόρηση, την Ιστορία και το πολιτισμό της χώρας μας, τα ήθη και έθιμα, τις παραδώσεις, την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Οι συμμετέχοντες αποκτούν τουριστική συνείδηση και καταρτίζονται στη Κυπριακή παραδοσιακή Κυπριακή φιλοξενία.
Το σεμινάριο παρουσιάστηκε από το Οργανισμό ΕΛΠΙΣ τουρισμού και φιλοξενίας Σεμινάρια και επιδοτήθηκε μέρος του από την ΑΝΑΔ



Η THANOS HOTELS επιμορφώνει το προσωπικό της

Τα ξενοδοχεία THANOS Hotels, συνεχίζουν την επιμόρφωση του προσωπικού τους, για την πιο καλή εξυπηρέτηση των πελατών τους. Ένα από πιο ουσιώδη εκπαιδευτικά θέματα που παρακολουθούν είναι και το σεμινάριο «Γνωρίστε την Υποδομή της Πολιτιστικής και Ιστορικής Κύπρου».
Επιμορφώνονται για την σωστή τουριστική πληροφόρηση, την Ιστορία και το πολιτισμό, της χώρας μας, τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις, την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Οι συμμετέχοντες αποκτούν περισσότερη τουριστική συνείδηση και εφαρμόζουν καλύτερα την παραδοσιακή Κυπριακή φιλοξενία. Τα σεμινάρια παρουσιάζονται από τον Οργανισμό «ΕΛΠΙΣ Τουρισμού και Φιλοξενίας Σεμινάρια» και μέρος τους επιδοτείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι εστιάτορες της Πόλης Χρυσοχούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εστιάτορες της Πόλης Χρυσοχούς

Mε πρωτοβουλία του Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς, Κου Άγγελου Γεωργίου και του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσφατα οι εστιάτορες της Πόλης Χρυσοχούς παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο με θέμα:
«Πως θα φροντίσουμε φέτος τους Τουρίστες επισκέπτες στην πόλη μας».
Μέρος του σεμιναρίου επιδοτήθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού .
Για την παρουσίαση του εν λόγω σεμιναρίου κάλεσαν τον ειδικό στα θέματα Τουρισμού και επιμόρφωσης Κον Μιχάλη Δημοσθένους ο οποίος ανάπτυξε πολύ εύστοχα, τρόπους εμπορικότητας των εστιατορίων, παρουσίαση της Κυπριακής κουζίνας , καθαριότητα των εστιατοριακών χώρων, φροντίδα των παραπόνων, επαγγελματική εξυπηρέτηση τού πελάτη, σωστή παρουσίαση του προσωπικού, στολή, καθώς και γνώσεις των ιστορικών και θρησκευτικών χώρων της περιοχής.
Το σεμινάριο του Δήμου εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών επιμόρφωσης και αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών που στοχεύει την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.
Ο ομιλητής τόνισε την αναγκαιότητα της συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης και ο εκπρόσωπος του ΚΟΤ ικανοποιήθηκε για την φροντίδα που επιδεικνύεται από τους εμπλεκόμενους στην εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία επιμορφώνεται

Πρόσφατα δόθηκε σε μέρος του προσωπικού του ξενοδοχείου ΣΥΝΘΙΑΝΑ στην Πάφο στο Ελληνόφωνο προσωπικό του το πολύ χρήσιμο και καινοτομικό σεμινάριο <<Γνωρίστε την Υποδομή της Πολιτιστική και Ιστορικής Κύπρου>>.
Τo σεμινάριο το παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον οι εικονιζόμενοι και δήλωνα πόσον ενδιαφέρον και χρήσιμο είναι για τα καθήκοντα τους να γνωρίζουν ακόμα καλύτερα για ποια χώρα εργάζονται .
Είναι χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου που έχουν επαφή με το πελάτη, με απώτερο στόχο να αναπτύξουν επαγγελματισμό και να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες για την υφιστάμενη τουριστική υποδομή της Κύπρου. Να εξυπηρετούν τους επισκέπτες του Ξενοδοχείου ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους, πως οι επισκέπτες μας να αξιοποιούν τον χρόνο τους κατά τη παραμονή τους στη Κύπρο , με απώτερο στόχο την ποιοτική εξυπηρέτηση προς τον επισκέπτη Τουρίστα.
Το σεμινάριο παρουσιάστηκε από τους εκπαιδευτές του οργανισμού <ΕΛΠΙΣ τουρισμού και φιλοξενίας σεμινάρια> και επιδοτούνται από την Αρχή Ανάπτυξης